Uspešan debi Paladina na Beogradskom sajmu

PaladinPo završetku Međunarodnog sajma knjiga, na kome se izdavačka kuća Paladin po prvi put samostalno predstavila ljubiteljima pisane reči, njen vlasnik Goran Skrobonja je na Fejsbuku “sveo račune” i obznanio dalje izdavačke planove.

Prema Goranovim rečima, na štandu Paladina je tokom sajma prodato oko 300 knjiga, a najbolje je prodavana zbirka priča “Knjiga izgubljenih snova” Ijana Mekdonalda. Na drugom mestu po prodaji je “Priručnik za odbranu od zombija” Maksa Bruksa, a na trećem se našao još jedan Mekdonaldov naslov – “Brazil“.

Mekdonald je, kao što znate, ove godine bio gost Međunarodnog sajma knjiga i izdavačke kuće Paladin. Tokom trodnevne posete Beogradu, poznati britanski pisac fantastike obišao je grad, učestvovao na promocijama, družio se sa srpskim kolegama po peru, ali i sa čitaocima, kojima je potpisivao primerke svojih knjiga. Naredne godine na Beogradskom sajmu knjiga, Paladinov gost iz inostranstva biće engleski pisac i novinar Kim Njumen, autor kontroverznih zbirki priča iz oblasti alternativne istorije “Povratak u SSAD” i “Britansko pitanje”.

Na kraju, najavljene su i nove knjige, koje će se uskoro pojaviti pod etiketom Paladina. U najkraćem roku možemo očekivati objavljivanje još jednog naslova Ijana Mekdonalda “Nekrovil” i novu antologiju domaće slipstrim proze “Apokalipsa juče, danas, sutra – Priče o smaku sveta”. A krajem ovog ili početkom narednog meseca iz štampe bi trebalo da izađe i roman “Ostrvo prokletih” Đorđa Bajića.