Uspešan debi Paladina na Beogradskom sajmu

Podelite sadržaj:

PaladinPo završetku Međunarodnog sajma knjiga, na kome se izdavačka kuća Paladin po prvi put samostalno predstavila ljubiteljima pisane reči, njen vlasnik Goran Skrobonja je na Fejsbuku “sveo račune” i obznanio dalje izdavačke planove.

Prema Goranovim rečima, na štandu Paladina je tokom sajma prodato oko 300 knjiga, a najbolje je prodavana zbirka priča “Knjiga izgubljenih snova” Ijana Mekdonalda. Na drugom mestu po prodaji je “Priručnik za odbranu od zombija” Maksa Bruksa, a na trećem se našao još jedan Mekdonaldov naslov – “Brazil“.

Mekdonald je, kao što znate, ove godine bio gost Međunarodnog sajma knjiga i izdavačke kuće Paladin. Tokom trodnevne posete Beogradu, poznati britanski pisac fantastike obišao je grad, učestvovao na promocijama, družio se sa srpskim kolegama po peru, ali i sa čitaocima, kojima je potpisivao primerke svojih knjiga. Naredne godine na Beogradskom sajmu knjiga, Paladinov gost iz inostranstva biće engleski pisac i novinar Kim Njumen, autor kontroverznih zbirki priča iz oblasti alternativne istorije “Povratak u SSAD” i “Britansko pitanje”.

Na kraju, najavljene su i nove knjige, koje će se uskoro pojaviti pod etiketom Paladina. U najkraćem roku možemo očekivati objavljivanje još jednog naslova Ijana Mekdonalda “Nekrovil” i novu antologiju domaće slipstrim proze “Apokalipsa juče, danas, sutra – Priče o smaku sveta”. A krajem ovog ili početkom narednog meseca iz štampe bi trebalo da izađe i roman “Ostrvo prokletih” Đorđa Bajića.