Okruzen mrtvima: Guvernerov uspon - Robert Kirkmen i Džej Bonansinga

Uskoro prva knjiga iz serijala “The Walking Dead”

Okruzen mrtvima: Guvernerov uspon - Robert Kirkmen i Džej BonansingaIz beogradske izdavačke kuće “Paladin” stiže najava da će se uskoro u štampi naći prva knjiga iz serijala “The Walking Dead – Rise of the Governor”, koju potpisuju autor istoimenog kultnog stripa i TV serije Robert Kirkmen i pisac Džej Bonansinga.

“Okružen mrtvima – Guvernerov uspon”, kako glasi naslov izdanja na srpskom jeziku, prvi je od planirana tri romana koji objašnjavaju nastanak zombi apokalipse i sveta u kojem junaci TV serije pokušavaju da prežive.

Uvodna knjiga donosi priču o zloglasnom Guverneru, koji upravlja zagrađenim gradom Vudberijem prateći sopstveni izopačeni smisao za pravdu: bilo to primoravanje zatvorenika da se bore protiv zombija u areni kako bi zabavljali varošane, bilo odsecanje udova onima koji mu se zamere. Guvernerova priča je jedna od najkontroverznijih u istorijatu serijala “Okružen mrtvima”, a zahvaljujući ovoj knjizi čitaoci će konačno biti u mogućnosti da saznaju kako je Guverner postao to što jeste, i šta ga je nateralo na tako ekstremno ponašanje.