Uroš Petrović

Uroš Petrović pred čitaocima u Švedskoj

Podelite sadržaj:

Uroš PetrovićUroš Petrović, pisac fantastike i jedan od najčitanijih pisaca za decu i mlade, u martu će gostovati na severu Evrope po pozivu Jezičkog centra Geteborg i Saveza Srba u Švedskoj. Turneja traje od 12. do 19. marta i obuhvata gradove Geteborg, Halmstad i Lund.

U Švedskoj nastava maternjeg jezika kao izbornog predmeta u okviru redovne školske nastave traje već 40 godina. Na inicijativu grupe srpskih nastavnika iz Geteborga, kolege iz sva tri grada su izabrale Petrovićeve knjige za zajednički pedagoški projekat školske godine 2012/2013. Završni deo projekta je predstojeće druženje srpskih učenika svih uzrasta sa piscem uživo. Ovogodišnji program je nastavak i čuvanje dugogodišnje tradicije susreta naše dece sa piscima iz Srbije u cilju podsticanja interesovanja za stvaralaštvo na maternjem jeziku.

Petrovićev književni opus pored popularnih knjiga pitalica “Zagonetne priče” čine i dela iz domena fantastike “Aven i jazopas u zemlji Vauka”, “Peti leptir”, “Priče s one strane”, “Tajne ginkove ulice” i “Mračne tajne ginkove ulice”, za koje je dobio više domaćih i stranih nagrada i priznanja.