Udruženje Sci&Fi - SF Portal

Udruženje Sci&Fi predstavlja nove brojeve SF Portala

Beogradsko Udruženje fanova naučne fantastike „Sci&Fi“ predstaviće u petak 26. februara nova dva broja svog fanzina SF Portal. Promocija će se održati u Mesnoj zajednici Ušće (Bulevar Zorana Đinđića 44, Novi Beograd) s početkom u 18 časova. O 21. i 22. broju fanzina, govoriće Tihomir Jovanović i Svetislav Filipović.

SF Portal #21 priređen je u čast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju. Pored kratke biografije ovog slavnog muzičara, dati su prikazi SF filmova u kojima se on pojavljuje kao glumac. Takođe, objavljeni su tekstovi njegovih pesama sa SF tematikom,  strip o njegovom životu, kao i kratka priča Nila Gejmena „Povratak mršavog belog vojvode“ koja je direktno inspirisana likom Dejvida Bouvija.

22. broj fanzina posvećen je Meri Šeli. Ova britanska književnica je pre ravno dvesta godina, 1816, tokom jednog vikenda na Ženevskom jezeru, napisala priču iz koje će se razviti roman „Frankenštajn: Moderni prometej“, po mnogima prvo delo naučne fantastike. Pored biografije ove književnice, SF Portal #22 donosi i njene priče: „Valarijus, oživljeni Rimljanin“, „Preobražaj“, „Nevidljiva devojka“, „O duhovima“, „Smrtni besmrtnik“ i „Oživljeni Englez“.

Ulaz na promociju je slobodan.

SF Portal #21 posvećen Dejvidu Bouviju
SF Portal #21 posvećen Dejvidu Bouviju
SF Portal #22 u slavu 200 godina od začetka romana ''Frankenštajn'' Meri Šeli
Šest priča Meri Šeli u SF Portalu #22