U SKC-u održana promocija antologije “Istinite laži”

Promocija Sinoć je u Living Room-u beogradskog Studentskog kulturnog centra održana promocija antologije priča o urbanim legendama “Istinite laži”. Na promociji su učestvovali urednik antologije Goran Skrobonja i autori: Ilija Bakić, Slobodan Škerović i Jovan Ristić. Pred šezdesetak prisutnih gledalaca, koji su uspeli da dođu na promociju uprkos lošim vremenskim uslovima i otežanom saobraćaju, učesnici promocije su po ranije pripremljenom scenariju govorili o različitim aspektima najnovije zbirke izdavačkog preduzeća Paladin.

Goran Skrobonja se u uvodnoj reči osvrnuo na ideju objavljivanja ovakve zbirke, ali i zastupljenim autorima ukazavši na činjenicu da su pored beogradskih autora u knjizi veoma zastupljeni i autori iz južne Srbije, ali i jedan autor iz Zagreba; Ilija Bakić je govorio o fenomenu urbanih legendi pri čemu je istakao da ovaj pojam ne mora da bude striktno vezan za urbanu sredinu već pre svega za ljudske tvorevine nastale tokom industrijskog doba; Slobodan Škerović je govorio načinima pripovedanja, o polifonijskom pisanju kao zanimljivoj pojavi koja krasi pet ili šest priča, ističući i pokušaje da se postigne fuga u pisanim delima; a Jovan Ristić je načinio blic pregled svih proznih radova iz antologije.  

Po okončanju govornog dela promocije, održan je koncert grupe “Ptice”, čiji petočlani sastav čine i dva autora zastupljena u antologiji “Istinite laži” – Darko Tuševljaković i Petar Petrović, a kao iznenađenje večeri nastupio je bend “Prljavi dripci” u kome bas-gitaru svira Marko Pišev, još jedan od autora čija se priča našla u promovisanoj zbirci.