Philip K. Dick - A Maze of Death

U pripremi “Lavirint smrti” Filipa K. Dika

Philip K. Dick - A Maze of DeathUskoro bi u ediciji “Znak Sagite” trebalo da bude objavljen roman “Lavirint smrti” jednog od najoriginalnijih pisaca naučne fantastike svih vremena, Filipa K. Dika.

Reč je o delu, prvi put objavljenom 1970. godine, u kome se priča vrti oko male grupe kolonista, pristiglih na tuđinsku planetu Delmark-O. Niko od njih četrnaestoro ne zna zašto je tu i koja je njihova svrha. A situacija postaje još teža, kada dođe do kvara na satelitu koji je trebalo da im pomogne u snalaženju i ponudi odgovore na ova pitanja. Od tog trenutka među kolonistima počinju da se događaju misteriozna ubistva.

Ovo delo, poput kultnog “Ubika” ili “Tri stigmate Palmera Eldriča”, utemeljeno je na motivima sveta pod globalnim halucinacijama, a kritika ga smatra najmračnijim i jednim od najboljih Dikovih ostvarenja.

Tokom Beogradskog sajma knjiga, “Lavirint smrti” moći će da se nađe na štandu “Čudne knjižare” (Hala 4), a po završetku Sajma, svi zainteresovani moći će knjigu da naruče preko veb strane http://www.znaksagite.com/knjizara/.