Električni snovi Filipa K. Dika

Tribina posvećena seriji ”Električni snovi Filipa K. Dika”

U ponedeljak 08. oktobra s početkom u 19 časova u Tribinskoj sali Doma omladine Beograda održaće se novo izdanje redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“.

Ovoga puta, tema razgovora biće naučnofantatstična TV serija Električni snovi Filipa K. Dika (Philip K. Dick’s Electric Dreams), neupadljiva i nezasluženo neprimećena BBC-jeva antologija inspirisana pričama američkog velikana naučne fantastike.

Seriju čini deset zasebnih epizoda o onespokojavajućoj budućnosti čovečanstva, a uloge su poverene nekima od najpopularnijih glumaca današnjice, kao što su: Brajan Krenston, Stiv Bušemi, Lijam Kaningem, Benedikt Vong, Džeraldina Čaplin…

Učesnici tribine Andrej Ćirić i Miloš Cvetković pokušaće da daju odgovor na pitanje da li je serija niskobudžetni takmac Crnom ogledalu (Black Mirror) ili omaž autoru koji za života nije uspeo da vidi kulturni uticaj koji je njegov vizionarski opus ostvario na način na koji mislimo budućnost, koja svakim danom postaje sve sličnija njegovoj fikciji?

Ulaz na tribinski program Društva „Lazar Komarčić“ je slobodan.