Haruki Murakami - Norveška šuma

Tribina o elementima detektivike u delima Harukija Murakamija

U četvrtak 23. februara s početkom u 19 časova u Domu kulture Studentski grad (Klub-knjižara Magistrala) biće održana druga tribina iz ciklusa „Fantastika u fokusu“, u organizaciji Kluba SKAZ.

Na tribini pod nazivom „Elementi detektivike u delima Harukija Murakamija“ govoriće dr Dejan D. Milutinović i dr Vladislava Gordić Petković.

Učesnici tribine govoriće o Murakamijevom opusu sa stanovišta teorije detektivike, nastojeći da na žanrovsko-teorijskom planu utemelje veze pisca sa matricama pop-kulture, nesumnjivo prisutnim u njegovim romanima.

Usredsređujući se na roman „Sputnik ljubav“ i trilogiju „1Q84“, pokušaće da dovedu u vezu fantastične elemente u navedenim delima sa Todorovljevim konceptom detektivike kao „realističke fantastike“, te da na taj način ukažu na žanrovsku višeslojnost Murakamijevog stvaralaštva.

Ciklus predavanja „Fantastika u fokusu“ ima za cilj da problemima žanrovske književnosti pristupi na stručan način, kritičkim aparatom kojim se proučavaoci služe pri analizi kanonskih dela, u želji da se ukaže na umetničke vrednosti marginalizovane i mejnstrim žanrovske književnosti, ali i pokrene na interaktivnu debatu.

Ulaz slobodan.

''Elementi detektivike u delima Harukija Murakamija'' kao druga tribina iz ciklusa ''Fantastika u fokusu'' u organizaciji Kluba SKAZ
”Elementi detektivike u delima Harukija Murakamija” kao druga tribina iz ciklusa ”Fantastika u fokusu” u organizaciji Kluba SKAZ