Njegova mračna tkanja - Čudotvorni nož

Trejler za drugu sezonu serije NJEGOVA MRAČNA TKANJA

Podelite sadržaj:

HBO objavio je novi trejler za predstojeću drugu sezonu serije Njegova mračna tkanja i zagolicao nam maštu mračnim avanturama Lajre i njenih prijatelja. Zajedno sa trejlerom, HBO je objavio i da će premijera nove sezone biti u novembru.

Zasnovana prema knjigama iz Pulmanove trilogije, u seriji se pojavljuju Dafni Kin kao Lajra Belakva i portretiše mladu devojku iz paralelnog univerzuma u kom se ljudska duša manifestuje kroz životinju koja menja oblik, a koja se zove daimon. U prvoj sezoni (zasnovanoj prema knjizi Severna svetlost) ona je uvučena u zaveru kada su njenog prijatelja Rodžera Prasloua (Levin Lojd) kindapovali misteriozni agenti koji su radili za Magisterijum, dominantni verski poredak iz njenog sveta.

Rodžer, zajedno sa mnogobrojnom drugim decom, podvrgnut je zastrašujućim eksperimentima za koje su naređenja stigla iz Magisterijuma, koji želi da ustanovi prirodu elementarne čestice poznate pod imenom „Prah“, a koji je navodno odgovoran za grehe koje počinimo. Lajra kreće u potragu pokušavajući da ga pronađe, a pomoći će joj sprava pod imenom aliteometar, posredstvom koje zna da li neko govori istinu ili ne, samo da bi otkrila da postoji sukob koji se proteže kroz nekoliko svetova.

BBC je 2015. godine potpisao ugovor za prvih osam epizoda u prvoj sezoni serije Njegova mračna tkanja, a tokom 2018. HBO je uskočio kako bi se serija nastavila i počelo sa snimanjem druge sezone. Druga sezona zasnovana je na drugom delu trilogije pod nazivom Čudotvorni nož. Ranije ovog leta bili smo u prilici da tokom godišnje konvencije stvaralaca i ljubitelja stripova Comic-Con at Home bacimo pogled na prvi trejler za drugu sezonu, a ovaj novi trejler pokazao nam je da nas očekuje mnogo mračnija sezona.

Magisterijum je zabrinut zbog potencijalne pretnje njihovoj vladavini, a koju predstavljaju mnogobrojni svetovi, Lajrina majka gospođa Koluter muči vešticu… Te veštice – koje su se pojavile u prvoj sezoni – imaće mnogo značajniju ulogu ovog puta, a mi ih vidimo kako se pripremaju za borbu sa mnogo većim ulozima.

Međutim, sa velikim uzbuđenjem očekujemo Lajrino upoznavanje sa Vilom Parijem (dečakom iz naše stvarnosti, čiji lik tumači Amir Vilson). Vil poseduje jedinstveni nož koji svom vlasniku omogućava da zaseče kroz svetove, a shvatili smo da i Lajru očekuju mnogo veće stvari u ratu koji nadolazi.

Laku noć, Punpune

Na naše veliko razočaranje, HBO nije najavio tačan datum kada će druga sezona serije biti premijerno prikazana, naznačeno je samo da je u pitanju novembar.

Izvor: Laguna