Voice from the stone

Prvi trejler za dramu ”Voice from the Stone”

Podelite sadržaj:

Objavljen je prvi trejler za film „Voice from the Stone“, rađen prema književnom delu „La Voce Della Pietra“ italijanskog pisca Silvija Rafa. Ova knjiga je 1997. godine bila uvrštena u najuži izbor za najprestižniju italijansku književnu nagradu „Premio Strega“.

Radnja romana dešava se u Toskani 50-ih godina prošlog veka i govori o dadilji, Vereni, koja dolazi u vilu bogate porodice kako bi se brinula o dečaku koji je ostao nem nakon smrti svoje majke. Ali kako vreme bude odmicalo i Verena bude pokušavala da dopre do dečaka, tako će sve više tonuti u svet mračnih tajni skrivenih u zidovima vile.

Film „Voice from the Stone“ rediteljski je debi Erika D. Hauvela. Scenario je uradio Endru Šo. Ulogu Verene tumači Emilija Klark (Igra prestola), a pored nje u filmu se pojavljuju: Marton Čokaš (Gospodar prstenova: Družina prstena), Katerina Murino, Remo Đirone i drugi…

Premijera filma „Voice From the Stone“ planirana je za 28. april 2017.

Silvio Rafo pisac, prevodilac i esejista, rođen je u Rimu 1947. godine. Diplomirao je na Univerzitetu Katolika. Od 1986. godine predsednik je književnog društva „La Piccola Fenice“. Predavao je u Italiji, Švajcarskoj, Norveškoj i Londonu.