Voice from the stone

Prvi trejler za dramu ”Voice from the Stone”

Objavljen je prvi trejler za film „Voice from the Stone“, rađen prema književnom delu „La Voce Della Pietra“ italijanskog pisca Silvija Rafa. Ova knjiga je 1997. godine bila uvrštena u najuži izbor za najprestižniju italijansku književnu nagradu „Premio Strega“.

Radnja romana dešava se u Toskani 50-ih godina prošlog veka i govori o dadilji, Vereni, koja dolazi u vilu bogate porodice kako bi se brinula o dečaku koji je ostao nem nakon smrti svoje majke. Ali kako vreme bude odmicalo i Verena bude pokušavala da dopre do dečaka, tako će sve više tonuti u svet mračnih tajni skrivenih u zidovima vile.

Film „Voice from the Stone“ rediteljski je debi Erika D. Hauvela. Scenario je uradio Endru Šo. Ulogu Verene tumači Emilija Klark (Igra prestola), a pored nje u filmu se pojavljuju: Marton Čokaš (Gospodar prstenova: Družina prstena), Katerina Murino, Remo Đirone i drugi…

Premijera filma „Voice From the Stone“ planirana je za 28. april 2017.

Silvio Rafo pisac, prevodilac i esejista, rođen je u Rimu 1947. godine. Diplomirao je na Univerzitetu Katolika. Od 1986. godine predsednik je književnog društva „La Piccola Fenice“. Predavao je u Italiji, Švajcarskoj, Norveškoj i Londonu.