Ivana Nešić - Tajna nemuštog jezika

”Tajna nemuštog jezika” – novi roman Ivane Nešić

Ivana Nešić - Tajna nemuštog jezikaKreativni centar” je nedavno objavio “Tajnu nemuštog jezika”, nastavak nagrađivanog romana “Zelenbabini darovi” Ivane Nešić.

Roman donosi priču o magijskim bićima, ljudskom svetu i njihovom međusobnom preplitanju u novim avanturama dečaka Mike i kornjače Pauna. Nakon susreta sa Zelenbabom, Mika je mislio da ga više ništa ne može iznenaditi, ali kada od Pauna bude dobio na dar nemušti jezik, otkriće da se grdno prevario.

U izjavi za novinsku agenciju Tanjug, Ivana Nešić je rekla da “Tajna nemuštog jezika”, na neki način, jeste nastavak “Zelenbabinih darova”, ali i da se dve knjige mogu čitati nezavisno jedna od druge. Svet i neki likovi jesu isti, ali su priče zasebne.

Autorka je, takođe, istakla da je inspiracija za ovu knjigu bila bajka “Nemušti jezik” i da je želela da istraži šta može da se desi kada neko dobije fantastični, neželjeni poklon: kako ga prihvata, kako se ponaša, šta radi…

Kao i prethodnu Ivaninu knjigu, i “Tajnu nemuštog jezika” ilustrovao je Tihomir Čelanović.

Ivana Nešić, istoričar umetnosti i pisac, rođena je 1981. godine u Ćupriji. Inspiraciju za svoja dela pronalazi u doživljajima iz detinjstva, etnomitologiji Balkana, prirodi i pričama svojih najbližih. Živi i radi u Beogradu.

“Zelenbabini darovi” (2013), njen prvi roman, ovenčan je nagradom “Neven” i nagradom međunarodnog sajma “Trg od knjige” (Herceg Novi) za najbolju dečju knjigu, a bio je i u najužem izboru za prestižnu nagradu “Politikinog Zabavnika”.

 

Ivana Nešić - Tajna nemuštog jezika