Zaputite se u svet stripova sa tvorcem serijala ”Okružen mrtvima”

U subotu 24. februara u 14 časova na kanalu AMC biće emitovana dokumentarna emisija „Robert Kirkman’s Secret History of Comics“, koja će gledaocima omogućiti putovanje kroz svet stripa zajedno sa Robertom Kirkmenom američkim scenaristom i piscem, autorom serijala Okružen mrtvima (The Walking Dead) i Nepobedivi (Invincible).

„Moja ljubav prema svetu stripova ne poznaje granice“, kaže Kirkmen. „To je univerzum neverovatnih priča koje već decenijama, u potpunosti upravljaju pop kulturom. Mogućnost da istražim skrivene kutke i pukotine ovog sveta, dopustio mi je da otkrijem tajne koje nisam ni mogao da naslutim. Bilo je mi je zaista veliko zadovoljstvo da smestim sve te detalje u serije i bio sam oduševljen što konačno to mogu da podelim sa svetom.“

Robert Kirkmen već petnaest godina važi za jednog od najvažnijih stvaralaca u američkoj strip kulturi. Osim kao scenarista stripova, poznat je i kao koautor sedmodelnog proznog serijala The Walking Dead koji je uradio zajedno sa piscem Džejom Bonansingom. A prva knjiga iz tog serijala, Guvernerov uspon, objavljena je na srpskom jeziku 2013. godine u izdanju Paladina.

Dokumentarac „Robert Kirkman’s Secret History of Comics“ potpisuju Robert Kirkmen, producenti Dejvid Alpert (The Walking Dead, Fear the Walking Dead), Brajan i Šon Ferst (Daybreakers, Dice), kao i nagrađivani reditelji dokumentarnih filmova Danijel Jangi (Saving Face, Being Evel) i Rori Karpf (The Book of Manning, Dale).