“Slovenska mitologija” promovisana u Beogradu

Podelite sadržaj:
Minulog četvrtka je u Delfi Caféu u beogradskom SKC-u održana promocija knjige “Slovenska mitologija”. Promocija je izazvala veliko interesovanje posetilaca, ljubitelja slovenske mitologije, ali i predstavnika medija.

“Posle tri godine traganja za informacijama i još sedam godina pisanja, trud se i više nego isplatio”, rekao je autor Nenad Gajić. Direktor “Lagune” Dejan Papić objašnjavajući kako je rukopis knjige uopšte i dobio, rekao je da je trebalo imati sluha za jednu ovakvu knjigu koja je falila na tržištu i najavio štampanje trećeg izdanja. Dejan Mihajlović, urednik izdanja, konstatujući da se knjiga sa ovakvim sadržajem na našem tržištu nije pojavila čitav vek, rekao je da je originalan rukopis dosta skraćen, i da u jedno pitko delo prijemčivo svakome ne bi moglo da stane sve ono što je Gajić pripremio.

Delfi Café bio je mali da primi sve one koji su se zainteresovali za mitologiju Slovena i Srba, a da dočaraju ono o čemu pisac piše, svojom predstavom potrudila su se udruženja ljubitelja igara  epske fantastike “Branič Gavranova” i “Vučji Čopor”. Prisutnima su se obratili i ilustratori koji su oslikali sve ono o čemu Gajić piše. Od brojnih umetnika čiji radovi krase knjigu, beogradskoj promociji prisustvovali su Nemanja Mališ, Miloš Nicić, Dušan Marković, Goran Josić, Lazar Kačarević, Zoran Milenković, Alen Radošević, Nemanja Stanković i Vladimir Matić Kuriljov.