Druga knjiga o družini Loka Lamore

“Laguna” je objavila “Crveno more pod crvenim nebom”, drugi deo serijala epske fantastike o Gospodstvenim nitkovima američkog pisca Skota Linča.

U ovom fantastičkom romanu oslobođenom žanrovskih klišea borbe između dobra i zla, čitaoci će imati priliku da se ponovo susretnu sa grupom Gospodstvenih nitkova, koju čine izvanredno umešni prevaranti i lopovi predvođeni Lokom Lamorom.

Članovima grupe će se na trenutak osmehnuti mogućnost ispunjenja najvećeg sna – pljačka “Kule greha”, kockarnice nad kockarnicama iz koje niko nikada nije ukrao ni zlatnik. Ali, ubrzo će im sreća okrenuti leđa, te će samouvereni prevaranti postati primorani da se okušaju u ulozi pirata… mada imaju poteškoća u razlikovanju jednog kraja galije od drugog.

Iako se radnja romana nadovezuje na avanture Gospodstvenih nitkova iz prvog dela serijala, “Crveno more pod crvenim nebom” je tako napisan da može da se čita kao potpuno zasebna knjiga.

Skot Linč (1978) je pisac epske fantastike poznat po serijalu romana o Gospodstvenom nitkovu. Živi sa suprugom Dženi u Novom Ričmondu. Radio je kao perač sudova, konobar, veb-dizajner, slobodni pisac i menadžer. Osim što se bavi pisanjem, Skot Linč je i vatrogasac-amater.