Džordž R.R. Martin

Sledeća ”Game of Thrones” knjiga neće biti ”The Winds of Winter”

I dok je osma sezona Game of  Thrones najavljena kao finale televizijske adaptacije Song of Ice and Fire, ljubitelji originalnog materijala još čekaju na pretposlednju knjigu u serijalu, The Winds of Winter. Kako stvari stoje, ima da se načekaju.

Na svojoj Live Journal stranici, Martin je odgovorio na pitanja fanova o tome kada će Winds of Winter da se pojavi na policama, rekavši da trenutno radi na Fire & Blood, dvotomnoj enciklopediji za A Song of Ice and Fire. Plan mu je da završi prvi tom Fire & Blood pre nego što nastavi rad na The Windsof Winter, dok će drugi tom izaći posle njega.

Fanovima koji su preklinjali Martina da se okane zamajavanja i da nastavi da piše prokletu knjigu, ova vest je verovatno izazvala blaže srčane smetnje. Ipak, ovo nije iznenađenje, budući da je Martin već nagoveštavao da će da se fokusira na Fire & Blood, koji će funkcionisati na isti način kao Tolkienov Silmarillion, kvazibiblijski skup priča sa raznih vremenskih koordinata o Targaryenima, a koji seže u prošlost sve do Daenerysinog pretka Aegona Osvajača, kralja dečaka Aegona III, sa osvrtom na Targaryenski građanski rat, takođe zvan Ples Zmajeva.

Martin tvrdi da će prvi tom Fire & Blood izaći ove godine, što eventualni izlaz The Winds of Winter pomera najmanje za dogodine. Kako se čini, u trenutku kada finalna sezona Game of Thrones bude emitovana na televiziji u aprilu 2019-te, čitaoci Martinovih knjiga još uvek neće dobiti svoj dugo očekivani nastavak.

S druge strane, finalna sezone TV adaptacije njegovod dela, koja se doduše odavno udaljila od osnovnog materijala, stiže naredne godine.

 

(Izvor: NovostiOnline)