SF i erotika večeras u “Vavilonu”

Biljana Kosmogina - FbookVečeras od 20.29 na drugom programu RTS biće prikazano septembarsko izdanje emisije “Vavilon” (urednik: Jasmina Vrbavac), javlja PISB. U njoj će gledaoci imati priliku da se upoznaju sa radom ovogodišnje Književne kolonije Sićevo 2009. gde je centralna tema okruglog stola bila posvećena žanrovskoj književnosti o kojoj su govorili domaći pisci žanrovske književnosti, Ilija Bakić, Oto Oltvanji, Pavle Zelić i Goran Skrobonja.

Biljana Kosmogina je takođe gost Vavilona, u kome govori o svojoj zbirci pripovedaka, neobične žanrovske mešavine između SF-a i erotike. Reč je o knjizi “F book” (objavljena početkom marta) koja sadrži priče nastale i publikovane od 1989. do 2008. godine, a slovo “F” u naslovu odnosi se, prema navodima same autorke, na inkrimisani, ali najzastupljeniji izraz u engleskom jeziku – fuck(ing), termin koji je prevazišao okvire književnog i govornog područja, izašao iz seksualnog konteksta i ustalio se širom sveta kao sinonim nezadovoljstva, protesta, pogrde…

Između ostalih sadržaja emisije skrećemo pažnji i na predstavljanje jednog od autora mlađe generacije – Dejana Stojiljkovića.