Robert Džordan i Brendon Sanderson - Sećanje na svetlost

Serijal “Točak vremena” nominovan za “Hugo” nagradu

Robert Džordan i Brendon Sanderson - Sećanje na svetlostObjavljene su nominacije za “Hugo” nagradu, koja će biti dodeljena tokom 72. Svetske konvencije “LonCon3” od 14. do 18. avgusta u Londonu.

U kategoriji za najbolji roman, ove godine načinjen je jedan presedan. Kultni serijal epske fantastike “Točak vremena” autora Roberta Džordana našao se među nominovanim delima. I pored kontroverzi i opiranja jednog dela stručne javnosti, duga kampanja fanova serijala urodila je plodom i komisija je prihvatila nominaciju celokupnog serijala – kako tomova napisanih od strane Roberta Džordana, tako i poslednja tri toma koja je posle njegove smrti napisao Brendon Sanderson.

Pored Džordanovog serijala, među kandidatima za osvajanje prestižne “Hugo” nagrade za najbolji roman su još i: “Warbound” Lerija Koreije, “Parasite” Mire Grant, “Ancillary Justice” En Leki i “Neptune’s Brood” Čarlsa Štrosa.

Izbor laureata vrši celokupno članstvo Svetskog društva za naučnu fantastiku. Nagrada nosi ime po Hugu Gernsbaku, osnivaču magazina “Amazing Stories”, a ove godine biće dodeljena u 15 kategorija.

Kompletnu listu nominacija možete videti ovde.