Beležnica profesora Miškovića - Ratko Dmitrović

Serija BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA na Superstar TV

Podelite sadržaj:

Nova TV-serija u režiji Miroslava Lekića, Beležnica profesora Miškovića, rađena po istoimenom romanu Ratka Dmitrovića, uvodi nas u žanrovski svet misterije, fantazije i detektivskog trilera – prenosi PISB.

Kako se najavljuje od 22. maja, u 21.00, vikendom na Surepstar TV, „pratićemo zagonetni zaplet, nesvakidašnje likove, natprirodne elemente, neočekivane obrte i uzbudljivu atmosferu“. Scenario za 12 epizoda, u produkciji Telekoma Srbije, RTS-a i Košutnjak filma, potpisuju Đorđe Milosavljević, Kosta Peševski i Radoslav Lale Pavlović.

Šta nas očekuje u samoj seriji? Naizgled dosadan intervju sa Jelisavetom (Anica Dobra) udovicom etnologa, profesora Miškovića, pretvara se u početak živopisnog putovanja u nepoznato za glavnog junaka Boška (Momčilo Otašević), mladog i radoznalog novinara beogradskog lista Argument.

„Čuveni etnolog, profesor Arsenije Mišković, u malom crnom notesu zapisao je misterije koje nije moguće naučno objasniti. Dragocenu beležnicu namenio je, pred smrt, novinaru Bošku. Ispostaviće se da je Boškov otac Velja, inače penzionisani policajac i pripadnik Državne bezbednosti, bio upleten u neke od opisanih događaja, te u mladosti bio povezan sa udovicom Jelisavetom Mišković. Tako se iz 2002. kroz ’čitanje’ slučajeva opisanih u beležnici vraćamo u sedamdesete godine prošlog veka“, najavljuje umetnički direktor serije Slobodan Terzić.

Nakon što dobije beležnicu, Boško, rešen da odgonetne njene tajne, kreće putem koji će ga odvesti do ljudi, mesta i situacija o kakvima nije mogao ni da sanja. U lavini čudnih događaja, pokušavajući da otkrije istinu i shvati povezanost prošlosti i sadašnjosti, stvarnosti i iluzije, Boško, njegov prijatelj Milenko (Miloš Samolov) i devojka Jelena (Milena Radulović) dospeće u životnu opasnost i otkriti da je realnost neobičnija od svake fantazije.

Laku noć, Punpune

„Mnogo detalja u scenariju je utemeljeno na pojavama koje su se zaista dešavale u Srbiji. Uglavnom je reč o slučajevima misterioznih iskustava ljudi koja su neobjašnjiva na prvu loptu. Međutim, kada čovek uđe u svet natprirodnog sve postane logično i objašnjivo.

Zanimljivo mi je što Milenko, koji je zaluđenik za misterije, od samog početka veruje i neprikosnoveno prihvata neobične okolnosti. Drugi likovi pak sumnjaju u takvu ’logiku’, ali na kraju poveruju“, objašnjava Miloš Samolov.

BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA od 22. maja na kanalu Superstar TV