Regia Fantastica 2

Predstavljanje zbornika SFF priča ”Regia Fantastica 2”

Redovna tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, koja se održava u Tribinskoj sali na prvom spratu Doma omladine Beograda, u ponedeljak 10. aprila (19h) biće posvećena predstavljanju zbornika SF/F priča „Regia Fantastica 2“.

Zbornik sadrži prozna ostvarenja dvadeset autora s prostora bivše Jugoslavije, a knjigu je objavilo Udruženje fanova naučne fantastike SCI&FI“ iz Beograda.

„Regia Fantastica 2“ posvećena je Herbertu Džordžu Velsu. Osim priča regionalnih autora, sadrži jednu priču slavnog engleskog pisca „Novi akcelerator“ i esej „Svetski mozak: zamisao o trajnoj svetskoj enciklopediji“. Takođe, tu je i tekst „Herbert Džordž Vels: Lik čoveka koji dolazi“ iz pera Svetislava Filipovića.

Pored predstavljanja zbornika „Regia Fantastica 2“, biće reči i o novim brojevima fazina Terra i SF Portal udruženja SCI&FI, kao i knjizi „Potraga u snovima za nepoznatim Kadatom“ H.F. Lavkrafta, u prevodu sekretara udruženja, Tihomira Jovanovića, a u izdanju Tabernakla iz Sremske Mitrovice.

Učestvuju: Svetislav Filipović i Tihomir Jovanović.

Ulaz je slobodan.