Mik Geris

Reditelj adaptacija Kingovih dela gost Festivala srpskog filma fantastike

Prijatelji i poznavaoci horor kulture, kao i svi zainteresovani ljubitelji filmske strave, imaće prilike da ove jeseni upoznaju zvezdu svetskog horor filma. Naime, gost 9. po redu “Festivala srpskog filma fantastike“, biće poznati američki scenarista, reditelj i producent Mik Geris.

Ovaj svestrani filmski stvaralac, stekao je svetsku slavu prvenstveno kao reditelj filmova i televizijskih serijala zasnovanih na delima jednog od najvećih savremenih pisaca horora –  Stivena Kinga. Neki od najpoznatijih naslova koje je potpisao su: “Sleepwalkers”, “Riding the Bullet” i televizijska adaptacija čuvenog “Isijavanja” iz 1997. Takođe, Geris je idejni tvorac serijala “Masters of Horror”, u kome su epizode režirali neki od najvećih reditelja horor filma današnjice: Džon Karpenter, Ves Krejven, Stjuart Gordon, Dario Arđento, Tobi Huper, Takaši Mike, Džon Landis i drugi. Geris je poznat kao autor srednje-budžetnih filmova koji, pored atraktivnog kastinga i čestih kameo pojavljivanja poznatih autora iz sveta horor kulture, obiluju fantastičnom i ubedljivom atmosferom neophodnom za horor kao žanr.

“Festival srpskog filma fantastike” će ove godine biti održan od 15-18. oktobra, na nekoliko lokacija u Beogradu. Kao i ranijih godina, jednu od najzanimljivijih festivalskih celina činiće “Šetnja zombija”, kojima će se ove godine pridružiti slovenska mitska bića.