Dejan Stojiljković - Kišni psi

Rasprodato prvo izdanje knjige ”Kišni psi” Dejana Stojiljkovića

Prema informacijama koje stižu iz izdavačke kuće Laguna, prvo izdanje knjige “Kišni psi” Dejana Stojiljkovića rasprodato je u rekordnom roku, za svega sedam dana.

Ovo delo čitaoce vodi na putovanje kroz fantazmagorične svetove u kojima se susreću istorija i mašta. Knjigu čine dve novele i četiri pripovetke različitih žanrovskih profila: od alternativne istorije, fantastike i horora do istorijske metafikcije.

Pripovesti “Čuvar prelaza”, “Pucanj”, “Mrtve stvari”, “Bašta, pepeo, vampiri”, “Upitaj mrak” i “Kišni psi” međusobno su povezane dominantnom temom sadržanom u samom naslovu knjige.

Termin “kišni psi”, prema rečima autora, pozajmljen je iz poezije Toma Vejtsa i označava apatride, marginalce, ljude nesnađene u vremenu i prostoru.

Pored junaka iz Stojiljkovićevog najpoznatijeg romana “Konstantinovo raskršće”, među protagonistima zastupljenih proznih ostvarenja nalaze se i velikani poput Ive Andrića, Gavrila Principa, Danila Kiša…

A upravo je Kiš protagonista jedinog premijerno objavljenog dela u zbirci – novele “Bašta, pepeo, vampiri”. U njoj je slavni srpski pisac predstavljen kao superjunak i borac protiv – vampira!

Drugi tiraž knjige naći će se u knjižarama širom zemlje u ponedeljak 13. jula.

Dejan Stojiljković - Kišni psi
Dejan Stojiljković – Kišni psi