“Poslednje carstvo” Brendona Sandersona – u knjižarama

Laguna je nedavno objavila “Poslednje carstvo” prvi roman u trilogiji “Red magle” jednog od najperspektivnijih pisaca epske fantastike Brendona Sandersona.

Trilogija “Red magle” odigrava se u svetu zasutom kišama pepela, skrivenom sumaglicama, kojim već čitav milenijum vlada besmrtni Gospod Vladar, okružen svojim plemstvom, svojom crkvom – čiji je on jedini Bog – bezbrojnim potlačenim ska i alomantima: osobama koje imaju sposobnost da u svom organizmu sagorevaju metale, što im daje nadljudsku snagu, brzinu, moći opažanja i isceljenja. Međutim, alomanti mogu da budu samo plemići a ska samo robovi. Već hiljadu godina društvo je tako ustrojeno. Jedni imaju sve, a drugi nemaju ništa. Ali jedan čovek, gnevan zbog svega toga, započeće revoluciju koja će okončati strahovladu Gospoda Vladara i promeniti čitav svet…

Brendon Sanderson je rođen 19. decembra 1975. godine u Linkolnu, u državi Nebraska. Diplomirao je engleski jezik na univerzitetu Brigam Jang. Master iz kreativnog pisanja završio je na istom univerzitetu 2004. godine.

Do sada je bio dva puta nominovan za nagradu “Džon V. Kembel”, a zahvaljujući romanu “Red magle: Poslednje carstvo”, angažovan je od strane udovice Roberta Džordana na pisanju završnice slavnog serijala “Točak vremena”.