“Četiri elementa” predstavljena u Politici

Podelite sadržaj:

Laura Barna - Četiri elementaU današnjem izdanju dnevnog lista Politika objavljen je kratak prikaz knjige za decu i omladinu “Četiri elementa“, koju je napisala Laura Barna. Tekst prikaza prenosimo u celosti:

Četiri elementa

Vazduh, vatra, voda, zemlja, četiri su elementa o kojima za decu piše Laura Barna u knjizi “Četiri elementa”, u izdanju “Zavoda za udžbenike”. Knjigu je ilustrovao Kosta Milovanović. Junaci maštovitih priča Laure Barne su stari gavran sa kružnim naočarima i devojčica Kal Ina, učitelj letenja i mala učenica koja spoznaje Vajam-kičmu elementa vazduha, kao misao i svetlost. Kal Ina u priči o drugom elementu – vatri kreće dalje na svoj put, na polje kukuruza, na cvetna polja, plamena polja. Zatim, dalje, sreće morsku lepezu, kamenu skulpturu ribolikog božanstva, druži se sa porcelanskom krabom. Posle toga Kal Ina je ušetala u kovitlac snažnih vibracija, mirisa i nestvarnih boja, u energetsko polje Vrača Širokog Osmeha, u Dolinu daždevnjaka. Na Zemlji Kal Ina otkriva Ledenu pećinu, živost kamena i živost njenih slika, i čaroliju, magiju, lepotu! Ona je zapravo kao Alisa u zemlji čuda koja uviđa čudesnost i znanje ovog sveta u neverovatnim slikama mašte.

S.S.

Više o knjizi “Četiri elementa”, kao i drugim delima Laure Barne, možete čitati na zvaničnom sajtu ove književnice – http://www.laura.in.rs/..