“Erd – Čuvar magije” Petra Rogana

Petar Rogan - ERD - ČUVAR MAGIJEStylos Art je objavio knjigu Petra Rogana “Erd – Čuvar magije” javlja PISB. U najavi izdavača o delu se kaže ovo:

U senkama stoletnih stabala Ligolda maleni Šumnjaci hitaju da pomognu zalutalom jahaču progonjenom od strane nepoznate zveri. Za to vreme u srebrnoj prestonici Velikog kraljevstva, pred novim vladarom se otvara ponor. Senka zla se nadvija nad južnim granicama, preteći da ostvari drevno proročanstvo.

Dok s nestrpljenjem iščekuje vesti iz Proročišta, mladog kralja snalaze i nove nevolje. Moćni čarobnjak Erd objavljuje da se njegovo vreme bliži kraju. Sudbina kraljevstva položena je na pleća malene družine koja traži svoj put po bespućima mračnih vrhova Hrigerzda.

U najboljoj tradiciji majstora ovog žanra, Petar Rogan čitaoce vodi kroz naizgled izmišljen, a zahvaljujući autoru, pravi svet, u koji uranjamo sa svakom stranicom ove izuzetne knjige.

“ERD” ĆE BITI TRILOGIJA?

Petar Rogan je prilično aktivan na domaćim forumima, gde je dao malo više podataka o svom delu i njegovom nastajanju. Kako sam kaže, priču je pisao 15 meseci, a prvobitna ideja je bila da to bude najviše 500 strana. Izdavačima je poslao rukopis dužine 430 strana, ali na kraju je objavljena knjiga od 370. S obzirom na preostali materijal, kao i na to da on zapravo nije dovršio svoju ideju, izgleda da će “Erd” po svojoj prilici biti trilogija. Na objavljivanje prve knjige Rogan je čekao tri godine.

U knjizi nije korišćena nikakva mitologija, kako sam autor tvrdi – “…ni srpsku, ni stranu. Nema zmajeva, orkova, elfova i patuljaka, ali zato ima gzildi, gorgova, vatrenih demona i još koječega”.