Priče misterije i magije - Oto Oltvanji

”Priče misterije i magije” Ota Oltvanjija 29. januara u Delfi Caféu

Promocija knjige Priče misterije i magije Ota Oltvanjija biće održana u ponedeljak, 29. januara u 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

 O ovoj zbirci kratkih priča, pored autora, govoriće spisateljica Mirjana Đurđević i režiser Dušan Lazarević.

„To su priče iz najnovije faze mog stvaralaštva“, objasnio je Oltvanji. „One u poznatom pronalaze misteriju, u banalnom magiju. Bilo da su realistične ili fantastične, slažu se bolje jedne uz druge nego što je iko mogao da se nada, ponajmanje autor.“

U zbirci je sadržano dvanaest svetova koji preispituju ovaj naš: Da li ste čuli za teoriju zavere o tome zašto nastaje gužva u saobraćaju svaki put kad padne kiša? Kakva čuda moraju da se dogode da bi dečak koji ne želi da bude pripadnik nijedne od suparničkih maloletničkih bandi izbegao izbor koji mu okolina nameće? Šta bi čovek uradio kada bi mu turistička agencija ponudila putovanje u prošlost?

Oto Oltvanji je autor nekoliko romana u kriminalističkom i fantastičnom ključu, od kojih je poslednji, Iver, svojevrsni „triler o porodici i za porodicu“, objavljen u izdanju Lagune. Sa engleskog je preveo više naslova savremene svetske književnosti.

Oto Oltvanji: Priče mnisterije i magije.
Oto Oltvanji: Priče mnisterije i magije.