Miloš Petković - Teslin vremeplov

Promocija romana ”Teslin vremeplov” u DKSG-u

U Klubu-knjižari Magistrala Doma kulture Studentski grad, u četvrtak 10. novembra u 19 časova, biće održana promocija novog romana Miloša Petkovića „Teslin vremeplov“.

Pored autora, o knjizi će govoriti urednica izdavačke kuće Portalibris, Dubravka Dragović Šehović, a razgovor će voditi Ksenija Prodanović.

„Teslin vremeplov“ završni je deo trilogije o srpskim vampirima i prati skupinu neustrašivih junaka koji u konačnu bitku kreću naoružani mačevima iz proročanstva.

Kada im je srpski naučnik Nikola Tesla, grofov poverenik, saopštio da su tek na pola puta, nisu bili sigurni hoće li moći da nastave ovu misiju. Tada ih je Tesla odveo u Pećinu vetrova pod Nijagarom i pokazao im vremeplov.

Iako snaga družine beše u zajedništvu, razdvojeni će krenuti put drevnog astečkog hrama Tlaloka, rudnika zlata u planinama Škotske i u srce Šri Lanke da pronađu gospodara okeanskih dubina.

Svi njihovi pogledi biće upereni ka stazi koja vodi do izgubljenog carstva Atlantide. U tami neće videti preteću senku goniča sa ožiljkom na licu… Ni čuti šapat onoga ko je mačeve želeo za sebe…

Završni čin iziskivaće nemoguće. Jedni će u prošlosti spoznati sebe, drugi u budućnosti otkriti istinu, a žrtve će pasti jer krv je cena. To prorok pod gvozdenom maskom nikada nije rekao… A nije ni morao… To su znali već na početku stvaranja legende o sedam mačeva…