Miloš Petković - Tajna stare vodenice

Niz promocija romana ”Tajna stare vodenice”

Prva u nizu promocija novog romana Miloša Petkovića „Tajna stare vodenice“ biće upriličena u utorak 08. marta 2016. godine u niškoj biblioteci „Stevan Sremac“, s početkom u 18 časova.

Tom prilikom o knjizi će, pored autora, govoriti profesor dr Ivan Drajzl i Milica Vučković, a događaj će uveličati i poznati gosti iz sveta muzike.

Uvodni deo romana „Tajna stare vodenice“ beleži samrtničku ispovest Čoveka s gvozdenom maskom, koji najmoćnijem grofu Evrope otkriva tajnu svog poslednjeg proročanstva… ali, otkriva mu i način kako da se proročanstvo spreči. Vremešni grof svom sinu kroz dnevnički zapis u nasledstvo ostavlja tu veliku tajnu, a ovaj kada to otkrije pokreće potragu za legendarnih sedam mačeva. Plemić u pomoć poziva skupinu izuzetnih likova koju čine detektiv, dvojica pustolova, čuveni arheolog, senka sa istoka i lovac na nečastive. Kada se grupa upusti u potragu za mačem Kazikli-bega, proročanstvo će ih odvesti u Srbiju gde će se sukobiti sa tri srpska šejtana i otkriti tajnu jedne stare vodenice…

Ubrzo nakon promocije u Nišu, Miloš Petković će zajedno sa kolegama piscima epske fantastike Nebojšom Petkovićem, Ivanom Drajzlom i Aleksandrom Tešićem, gostovati u Kovinu, u petak 11. marta (19h), u biblioteci „Vuk Karadžić“.

A u sredu 16. marta Petković će imati još dve promocije romana „Tajna stare vodenice“. Prvo u Narodnoj biblioteci u Kuršumliji, a zatim i u Lukovskoj Banji. Nakon toga, u planu su predstavljanja knjige u Beogradu i Novom Sadu.