Nebojša Petković - Poslednji grad: Izdaja

Promocija romana ”Poslednji grad: Izdaja” Nebojše Petkovića

U utorak 24. januara 2017. s početkom u 19 časova, u beogradskom kafe-klubu „Popara“ (Kneginje Ljubice 14) biće održana promocija romana „Izdaja“ – završnog dela trilogije „Poslednji grad“ Nebojše Petkovića.

O knjizi će, pored autora, govoriti Dubravka Dragović Šehović – urednica izdavačke kuće Portalibris, Aleksandar Petrović (Aca Seltik) – muzičar i pisac predgovora za uvodni deo trilogije, Boško Ćirković Škabo – reper čiji su tekstovi inspirisali pojedine delove Petkovićevog troknjižja i Marko Vasić – promoter fantastike.

Trilogija „Poslednji grad“ donosi priču o dečaku Vuku koji u postapokaliptičnoj budućnosti proživljava užase potpune anarhije tragajući za mitskim Poslednjim gradom. Vremenom on izrasta u samosvesnog mladića, očeličenog u borbi, ojačanog verom, ali i izdajama koje su ga naučile da prvo i uvek mora da veruje sebi.

Organizatori promocije kao naročitu specifičnost književne večeri najavljuju kratak osvrt na filmska ostvarenja iz domena žanra postapokalipse, čiji uticaj se može naslutiti u knjigama Nebojše Petkovića.

Ulaz na promociju je slobodan.