Poslednja kap - Dragan Jovićević

Promocija horor romana ”Poslednja kap” – u DKSG-u

U četvrtak 30. juna 2016, s početkom u 19 časova, u Amfiteatru (Klubu-knjižari Magistrala) Doma kulture Studentski grad, biće održana promocija romana „Poslednja kap“ Dragana Jovićevića.

Razgovor sa autorom vodiće Ksenija Prodanović, urednica književnog programa DKSG-a.

„Poslednja kap“ predstavlja originalni koktel postapokaliptične fantastike, akcione melodrame i vampirskog horora. Reč je o novelizaciji istoimenog kratkog filmskog ostvarenja nekolicine beogradskih entuzijasta.

Roman opisuje svet nakon apokalipse, svet koji je prekrila tama. To je novo razdoblje u u istoriji civilizacije, koje se već desilo u davnoj prošlosti. U njemu se dan ne razlikuje od noći. U tom razdoblju, svet su prekrile horde oživljenih mrtvaca, vampiri. Ono malo preostalih ljudi, koji su preživeli potres, prinuđeno je da se bori za goli opstanak…

Dragan Jovićević je novinar, urednik kulturne rubrike u nedeljniku NIN, autor knjiga „Krugovi i kletve“ – o japanskom horor filmu (2010) i „Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike“ – o fantastici u srpskom filmu (sa Jovanom Ristićem, 2014) koje su postigle zapažen uspeh i kod publike i kod kritike. Sa svojim video radom „Legenda o Cunamiju“ učestvovao je na Internacionalnoj nedelji dizajna 2014. godine. Radio je i u organizaciji više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala.