Kozma Prem - Pripovesti Ajrana

“Pripovesti Ajrana” nagrađeni roman mladog Kozme Prema

Kozma Prem - Pripovesti AjranaU izdanju “Samizdata B92” objavljen je roman petnaestogodišnjeg autora Kozme Prema – “Pripovesti Ajrana”.

Ovo delo iz žanra epske fantastike, štampano je u okviru edicije “Mladi književni supertlenti”, nakon što je, prema jednoglasnoj oceni žirija, osvojilo prvo mesto na istoimenom konkursu koji je organizovao “Samizdat B92”.

“Stvarna i fantastična bića i pojave, heroji i antiheroji, mračne sile i sile dobra, događaji koji se nižu živopisno i dinamično, bajkovitost, stil i zaokruženost ovog romana učiniće da uživate u čitanju ‘Pripovesti Ajrana'”, istakla je Lidija Kusovac urednica “Samizdata B92” i edicije “Mladi književni supertalenti”.

Cilj edicije jeste da pomogne mladim, talentovanim piscima starosti od dvanaest do osamnaest godina da izdaju svoj prvi roman – a ideja je da se svake godine izdaju tri najkvalitetnija ostvarenja.

Kozma Prem rođen je 1999. godine. Učenik je OŠ “Vuk Karadžić” u Kikindi, svira klavir pa je za neka poglavlja romana “Pripovesti Ajrana” komponovao prateće teme. Bavi se crtanjem, karateom i tenisom, a u slobodno vreme najviše voli da čita knjige.