Predstavljanje organizacije Photon Tide u Reksu

 
U okviru projekta “Fan art: Čista ljubav” u petak, 26. marta u 19,00 časova  u Kulturnom centru Rex, predstaviće se članovi organizacije za promociju naučne fantastike i popularizaciju nauke “Photon Tide”.
 
Iz centra Rex je najavljeno da će ovom prilikom govoriti o svom dvanaestogodišnjem radu u oblastima pisanja, crtanja, 3D animacija, specijalnih efekata i amaterskih naučno-fantastičnih filmova, kao i o planiranim projektima predsednik grupe Relja Trajković, ilustrator i dizajner Ivan Zorkić i pisac Ivica Milarić.
 
Putem projekta “Fan art: Čista ljubav” predstavljaju se radovi koji su nastali u okviru fandoma (fanovskih zajednica) formiranih oko različitih pop kulturnih fenomena. 
 
Ove zajednice, nastale u poslednjih 50 godina, postale su od polovine poslednje decenije prošlog veka, zahvaljujuci internetu, masovni globalni fenomen. Njihov značaj danas je toliko veliki da su počeli direktno da utiču na odluke koje se odnose na produkciju filmova, serija ili drugih pop kulturnih proizvoda oko kojih su se okupljali. 
 
U Srbiji postoji razvijena i dobro organizovana fanovska aktivnost i namera ove manifestacije je da njihove aktivnosti učine dostupnim široj publici i da otvore dijalog o kreativnom potencijalu koji može znatno da utiče na stvaralačku dinamiku na našoj sceni, navodi se u saopštenju. (rex.b92.net)