Predstavljamo Ivanu D. Horvatinčić

Ivana D. HorvatinčićDanas vam predstavljamo Ivanu D. Horvatinčić, mladu zagrebačku autorku fantastike, za koju je zanimljivo da priče objavljuje tek nekoliko godina unazad, a da je već dobila tri važne hrvatske nagrade za žanrovsku književnost. Do sada je osvojila prvu nagradu Istrakona za kratku priču “Reminiscencija oženjenog vilenjaka”, te dva puta nagradu SFERA: 2008. godine za kratku priču “Post Mortem” i ove godine za dečiji fantastični roman “Pegazari”.

Ivana je diplomirani psiholog i profesor psihologije, a radi u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi kao stručni saradnik. U slobodno vreme, osim što piše, aktivno učestvuje u projektima Društva za znanstevnu fantastiku “SFera”, uređuje prozni deo NOSF magazina, a bavi se i amaterskom video montažom i fotografijom.

Priča kojom Ivanu predstavljamo na Art-Animi jedna je od nagrađivanih kratkih proza – “Reminiscenicija oženjenog vilenjaka“. Ukoliko ste se nekada pitali kako bi mogao opstati brak između vilenjaka i patuljčice, uprkos svim razlikama počev od fizičkih pa do kulturoloških, odgovor ćete verovatno naći upravo u toj priči. Uživajte.