''Dobra predskazanja'' na BBC radiju

Pračet i Gejmen u radio-adaptaciji romana ”Dobra predskazanja”

''Dobra predskazanja'' na BBC radijuBBC Radio 4 za nastupajuće praznike priprema posebno iznenađenje za ljubitelje književnih dela slavnih britanskih pisaca fantastike Nila Gejmena i Terija Pračeta. Kao što smo ranije najavili, reč je o radio adaptaciji “Dobra predskazanja”, zajedničke knjige koju su ova dva popularna pisca napisala pre skoro četvrt veka.
 
Radio drama će biti urađena kao šestodelni polučasovni serijal a epizode će biti emitovane od 22. do 27. decembra 2014, s tim što će prvog dana emitovanja u etar ići dve epizode.
 
Seriju režira Dirk Megs, koji je ranije već potpisao adaptacije Gejmenove “Nikadođije” i knjiga iz serijala “Vodič kroz galaksiju za autostopere” Daglasa Adamsa (onih koje su objavljene nakon emitovanja izvorne radio-serije).
 
Megs je zajedno sa producentkinjom Heder Larmor, okupio zanimljivu glumačku ekipu predvođenu komičarem Piterom Serafinovićem (“Guardians of the Galaxy”, “Star Wars: The Phantom Menace”, “Shaun of the Dead”), koji tumači lik demona Kroulija. Pored njega, nastupiće Kolin Morgan (glavni junak TV serije “Merlin”), Mark Hip (“Charlie and the Chocolate Factory”), Paterson Džozef (“Aeon Flux”) i drugi…
 
Posebnu pikanteriju čini gostovanje samih pisaca, koji su dali svoj doprinos u snimanju najave za seriju. Tako već sada možete čuti Pračeta i Gejmena, kako u ulozi dvojice policajaca učestvuju u poteri za Kroulijevim crnim Bentlijem iz 1926. godine. Ovaj najavni audio isečak, možete čuti na adresi www.bbc.co.uk/goodomens.

Na istom mestu možete pratiti rad na pripremi serije, pronaći brojne ilustracije, klipove, tizere, fotografije i druge zanimljive materijale koji se tiču ove jedinstvene radio-adaptacije romana “Dobro predskazanje”.
 
 
Nil Gejmen
  
Teri Pračet i Nil Gejmen - Dobra predskazanja
 
Učesnici snimanja radio-drame ''Dobra predskazanja''