Piter V. Bret

Piter V. Bret gost Lagune i Beogradskog sajma knjiga

Na predstojećem 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga koji će se održati od 21. do 28. oktobra 2018. ekskluzivni gost Lagune biće Piter V. Bret, jedan od najpoznatijih svetskih pisaca epske fantastike.

Piter V. Bret će na Sajmu promovisati serijal Demonski ciklus, jednu od najmaštovitijih epskofantastičnih saga dvadeset prvog veka. Poslednju knjigu u serijalu, Utrobu zemlje, čitaoci će moći da nađu u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u avgustu 2018.

Ovaj američki pisac je postavio novi standard u herojskoj fantastici. Demonski ciklus, moćna saga o ljudskoj vrsti koju su demoni doveli do ivice istrebljenja i o preživelima koji uzvraćaju udarac, ostavlja čitaoce bez daha. Serijal se sastoji od pet delova: Noć demona, Pustinjsko koplje, Sunčani rat, Presto od lobanja i Utroba zemlje.

Pablišers vikli preporučuje Bretov surovi serijal „čitaocima umornim od saosećajnih zlikovaca, čitaocima koji žude za malo orčkog pokolja, kao u dobra stara vremena“, a Bretov dolazak na Lagunin štand na Sajmu knjiga još jedna je prilika da se svi srpski čitaoci upoznaju sa slavnim piscem i njegovim fantastičnim serijalom.

Piter V. Bret (za prijatelje Pit) piše epskofantastične priče otkako pamti. Diplomirao je englesku književnost i istoriju umetnosti na Univerzitetu Bafalo. Knjige iz serijala Demonski ciklus prodate su u više od dva i po miliona primeraka, a serijal je preveden na 25 jezika. Živi na Menhetnu.

(Izvor: Laguna/Bukmarker)

Demonski ciklus - Piter V. Bret
Demonski ciklus – Piter V. Bret