Festival epske fantastike

Peti Festival epske fantastike 16. januara u Domu omladine

Peti Festival epske fantastike, u ogranizaciji uduženja „Mač i Magija“, specijalno posvećen Tolkinu, biće održan 16. januara u Domu omladine Beograda – javlja Tanjug.

Program, koji će obuhvatiti tribne, predavanja, cosplay, društvene igre, uglavnom je fokusiran na bogat opus Tolkina.

Kao i prethodna četiri puta, publiku očekuju društvene igre bazirane na epskoj, horor ili naučnoj fantastici, učestvovaće vodeći domaći klubovi u društvenim igrama, planirana je aleja izlagača, turniri, nagradne igre.

Marko Miranović će upoznati posetioce sa brojnim zanimljivostima iz Tolkinovog sveta, biće reči o mitološkim bićima u Tolkinovom legendariumu, jedna tribina će biti posvećena glumcu Kristoferu Liju koji je tumačio lik Sarumana u trilogiji „Gospodar prstenova“.

Lazar Dragojlović će predstaviti video igre bazirane na „Gospodaru prstenova“, „Hobitu“ i drugim Tolkinovim delima, Bojan Butković i Miloš Petrik iz Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ govoriće o piscima epske fantastike, dok će u holu biti prezentacija sistema LARP Srbija.

Od društvenih igara već je potvrđeno da će ponovo biti prezentacija „Witchera“ (C22), biće organizovani posebni stolovi gde će moći da se igra DND, očekuje se i nekoliko igara baziranih uglavnom na „Gospodaru prstenova“ i „Hobitu“.

Cena ulaznice je 200 dinara.

Festival epske fantastike - manifestacija inspirisana delom Dž.R.R. Tolkina
Festival epske fantastike – manifestacija inspirisana delom Dž.R.R. Tolkina