Lokot i ključ 5 - Džo Hil i Gabrijel Rodrigez

Peti deo strip serijala ”Lokot i ključ” u domaćim knjižarama

Podelite sadržaj:

U izdanju Darkwood-a nedavno je za domaće tržište objavljen peti, pretposlednji deo strip serijala „Lokot i ključ“ iza čijeg scenarija stoji horor pisac Džo Hil, sin slavnog Stivena Kinga. Ovaj serijal smatra se jednim od najboljih i najstrašnijih savremenih ostvarenja devete umetnosti, a za takvu ocenu pored Hila, dobrim delom zaslužan je i crtač Gabrijel Rodrigez.

Priča podeljena u šest knjiga prati čudne događaje s kojima se suočava porodice Lokot nakon pogibije oca Rendela. Tražeći mir i utehu, porodica se seli u novi dom, staru kuću prepunu tajni, u gradiću po imenu Lavkraft. Tajne su oličene u ključevima koji mogu da otvaraju vrata ka neslućenim mestima, ka neslućenim sposobnostima, ali i neslućenim užasima.

Peta knjiga donosi odgovore na neka od ključnih pitanja koja su se javila u ranijim nastavcima, pa će čitaoci saznati kako su nastali ključevi; ko su, zapravo, Lokotovi; šta se to desilo osamdesetih godina prošlog veka sa Krotiteljima oluje; kakva kobna greška je pretvorila Dodža u čudovište, itd…

„Lokot i ključ 5: Tempiranje“ sadrži 150 strana u boji. Prevod i predgovor uradio je Marko Šelić – Marčelo.

Odlomak iz strip albuma možete pogledati ovde.

Lokot i ključ
Lokot i ključ