Pepeo Vavilona - Džejms S.A. Kori

Stigao ”Pepeo Vavilona” – šesti roman iz serijala ”Prostranstva”

U izdanju Lagune upravo je objavljen Pepeo Vavilona, šesti roman popularnog naučnofantastičnog serijala „Prostranstva“ iza kog, pod zajedničkim pseudonimom Džejms S.A. Kori,  stoji autorski dvojac Danijel Abraham i Taj Frenk.

Reč je o neposrednom nastavku romana Nemezine igre, u kome na scenu stupa zloglasna Slobodna mornarica čiji harizmatilčni vođa planira da preuzme kontrolu nad celim Solarnim sistemom.

Slobodna mornarica – nasilna grupa stanovnika Pojasa u vojnim brodovima sa crne berze – obogaljila je Zemlju i započela kampanju gusarenja i nasilja među spoljnim planetama. Kolonizatorski brodovi na putu prema hiljadu novih svetova s druge strane tuđinskog prstena lak su plen, a nije preostala nijedna flota dovoljno snažna da ih štiti.

Džejms Holden i njegova posada poznaju snage i slabosti ove nove sile bolje nego iko drugi. Sa premalo brodova i premalo oružja, zaraćeni ostaci starih političkih snaga pozivaju Rosinantea na očajničku misiju kako bi stigao do stanice Medina u srcu mreže kapija.

Ali novi savezi su manjkavi kao i stari, i borba za vlast tek je počela. Kako haos raste, misterija tuđina sve je dublja. Gusarske flote, pobune i izdaje možda su i ponajmanji problem za Rosinantea. A u jezivom prostoru iza kapija prstena, izbori nekolicine povređenih i očajnih ljudi mogu odlučiti o ishodu koji prevazilazi sudbinu čovečanstva.

Kao i sve prethodne knjige iz serijala, i roman Pepeo Vavilona preveo je Goran Skrobonja.

Inače, serijal „Prostranstva“ trenutno čini sedam od planiranih devet romana i šest kraćih proznih dela.

Osim u vidu knjiga, serijal doživljava uspeh i kao igrana TV serija, čija će peta sezona biti emitovana 2019. godine.

Pepeo Vavilona, šesti deo serijala Prostranstva - Danijel Abraham i Taj Frenk
Pepeo Vavilona, šesti deo serijala Prostranstva – Danijel Abraham i Taj Frenk