Oto Oltvanji

OTO OLTVANJI

Oto Oltvanji

Oto Oltvanji je rođen 1971. godine u Novom Sadu, ali je tamo išao samo da se rodi. Odrastao je u Subotici. Živi u Beogradu.

Od ranih devedesetih, objavio je četrdesetak pripovedaka u časopisima kao što su Znak sagiteGradinaKoraciSeverni bunker, Politikin zabavnik i Književna fantastika, i antologijama kao što su Tamni vilajetBeli šumGradske pričeNova srpska pripovetka i Četvrtasto mesto.

Njegov prvi roman, Crne cipele, izašao je 2005. godine u izdanju Samizdata B92. Usledio je roman Kičma noći (2010) za istog izdavača, a treći Iver (2015) za Lagunu. U izdanju Lagune objavio je i svoju prvu zbirku Priče misterije i magije (2017), kao i zbirku za najmlađe čitaoce Kako sam postao detektiv (2019).

Sa engleskog je preveo knjigu This Is Serbia Calling Metjua Kolina, romane Zlatna krv Lucijusa Šeparda, Kiša kao metak Dejvida Šoa i Prestonica nasilja Džordža Pelekanosa, kao i tri naslova Džonatana Letema – Sva siročad Bruklina, Ne voliš me još i Tvrđava samoće. Preveo je stripove Rip Kirbi i Vulverin.

Kad se nameste zvezde, oglašava se na: http://www.otooltvanji.com