Podelite sadržaj:

OTO OLTVANJI

Oto Oltvanji

Oto Oltvanji je rođen 1971. godine u Novom Sadu, ali je tamo išao samo da se rodi. Odrastao je u Subotici. Živi u Beogradu.

Od ranih devedesetih, objavio je četrdesetak pripovedaka u časopisima kao što su Znak sagiteGradinaKoraciSeverni bunker, Politikin zabavnik i Književna fantastika, i antologijama kao što su Tamni vilajetBeli šumGradske pričeNova srpska pripovetka i Četvrtasto mesto.

Njegov prvi roman, Crne cipele, izašao je 2005. godine u izdanju Samizdata B92. Usledio je roman Kičma noći (2010) za istog izdavača, a treći Iver (2015) za Lagunu. U izdanju Lagune objavio je i svoju prvu zbirku Priče misterije i magije (2017), kao i zbirku za najmlađe čitaoce Kako sam postao detektiv (2019).

Laku noć, Punpune

Sa engleskog je preveo knjigu This Is Serbia Calling Metjua Kolina, romane Zlatna krv Lucijusa Šeparda, Kiša kao metak Dejvida Šoa i Prestonica nasilja Džordža Pelekanosa, kao i tri naslova Džonatana Letema – Sva siročad Bruklina, Ne voliš me još i Tvrđava samoće. Preveo je stripove Rip Kirbi i Vulverin.

Kad se nameste zvezde, oglašava se na: http://www.otooltvanji.com