Oluja Mačeva - Džordž R. R. Martin

OLUJA MAČEVA u raskošnom ilustrovanom izdanju

Podelite sadržaj:

Danas je u izdanju Lagune, objavljeno raskošno ilustrovano izdanje romana Oluja mačeva – trećeg dela serijala „Pesma leda i vatre“ Džordža R.R. Martina.

Ovo posebno izdanje namenjeno najvećim ljubiteljima čuvenog književnog serijala i HBO-ove serije „Igra prestola“, donosi predgovor Nila Gejmena i dvadeset pet crno-belih i kolor ilustracija poznatog umetnika Garija Đanija.  

Radnja romana Oluja mačeva smeštena je u izmišljeni svet Vesterosa, a nastavlja priču iz prethodne dve knjige, Igra prestola i Sudar kraljeva.

Roman je poznat po brojnim šokantnim obrtima, uključujući i zloglasno Crveno venčanje, koje je postalo jedan od najupečatljivijih trenutaka u celom serijalu. Oluja mačeva je roman koji je takođe značajan po uvođenju nekoliko novih likova kao što su Arja Stark, Tirion Lanister i Džon Snežni.

Rat pet kraljeva još besni Vesterosom, krvav i pun neočekivanih obrta. Stanis Barateon, vođen proročanstvima crvene sveštenice i iskrenim savetima svog istinoljubivog desnice, obreo se u pravi čas tamo gde mu se niko nije nadao.

Rob Stark je dobio sve bitke – a ipak, Zimovrel je spaljen, a braća su mu, kako svi veruju, ubijena. Džofri još sedi na Gvozdenom prestolu, ali i njegovo je ime izrečeno među imenima uzurpatora nad koje se nadvija mračna kob.

Ka Zidu nadire varvarska horda divljana, gonjena strahom od nepobedivih Tuđina i njihove vojske mrtvaca. A Deneris, poslednja od Targarjena, gospodarica jedina tri živa zmaja za koja se zna na svetu, još je na drugom kontinentu, željna da ispravi sve nepravde, oslobodi sve napaćene robove i osveti nevine žrtve. Ipak, vatra će morati da poleti da se sudari s ledom.

Prevod romana Oluja mačeva uradio je Nikola Pajvančić.

Džordž R. R. Martin američki pisac, scenarista, TV producent i urednik, rođen je 1948. u Nju Džerziju kao Džordž Rejmond Ričard Martin. Najpoznatiji je po serijalu epske fantastike „Pesma leda i vatre“, prema kome je snimljena planetarno popularna TV serija „Igra prestola“. Za svoj literarni rad Džordž R. R. Martin je dobio sve važnije nagrade u žanru epske fantastike, uključujući više puta najprestižnija priznanja Nebula i Hugo. Martin danas živi u Santa Feu u Novom Meksiku gde poseduje bioskop „Žan Kokto“ i aktivno učestvuje u kulturnom život pružajući podršku interaktivnom umetničkom projektu Meow Wolf. Potpredsednik je Američkog udruženja SF pisaca.

Oluja Mačeva - Džordž R. R. Martin
Ilustrovano izdanje romana Oluja mačeva