Ogledalo za vampira - Adrijan Sarajlija

“Ogledalo za vampira” uskoro u prodaji

Do kraja meseca bi trebalo da iz štampe izađe roman “Ogledalo za vampira” jednog od najperspektivnijih domaćih autora fantastike Adrijana Sarajlije.

Tako će tridesetšestogodišnji beogradski pisac, nakon zbirke kratkih priča i novela “Manufaktura G” – koja je od kritike okarakterisana kao remek-delo savremenog žanrovskog stvaralaštva – širokom čitalaštvu predstaviti još jedno ostvarenje, ali po prvi put u romanesknom obliku.

Pisac Ilija Bakić je u svom prikazu “Manufakture G”, primetio da se Sarajlija “ustrajno kreće od kraćih ka dužim, ambicioznijim i zahtevnijim celinama” i naslutio da bi jedan od narednih autorskih koraka mogao biti roman. Prema ocenama “probnih” čitalaca “Ogledala za vampira”, Sarajlija je uspeo da u ovaj avanturistički roman za odrasle umešno prenese stil i način pisanja viđen u nekim od njegovih najkvalitetnijih ranijih ostvarenja i sazda moderno, komunikativno i izuzetno zabavno štivo.

Pored naslovne strane koju je uradila dizajnerka Andrijana Ćirković, korice romana krasiće blurbovi Davora Šišovića novinara “Glasa Istre”, Đorđa Bajića autora romana “Ostrvo prokletih” i Ilije Bakića jednog od najznačajnijih pisaca domaće fantastike. I upravo tekst ovog potonjeg prenosimo u celosti, kao sinopsis onoga šta očekuje buduće čitaoce Sarajlijinog romana prvenca:

“Profesor Eduardо Lasner zarad osvete onima koje smatra manje vrednim i nedostojnim odmeće se u zagrljaj mračnih sila i bića. Neodoljivi niz događaja koji je svojom odlukom pokrenuo, ipak, nadilazi njegove želje i snage. Staza iskušenja vodi od nauke do magije, od urbanih centara do periferija, od civilizacije do duboke prašume, od nadmoći i trijumfa do poraza i poniženja. Smeh se meša sa suzama, vera sa spoznajom sopstvene ništavosti, iskrenost se guši u cinizmu.

Roman Adrijana Sarajlije neobuzdana je, visprena i vrcava pripovest koja potvrđuje njegovo zapaženo mesto među mlađim srpskim piscima fantastike zavređeno zbirkom ‘Manufaktura G’ (Tardis, 2010)”, napisao je Ilija Bakić.

Zvanična veb-prezentacija romana “Ogledalo za vampira” uskoro će proraditi pri sajtu Art-Anima.