Stiven King

Od ponoći festival kratkih filmova nadahnutih delima Stivena Kinga

Večeras tačno u ponoć po srednjoevropskom vremenu počeće filmski festival The Stephen King Rules Dollar Baby posvećen ekranizacijama proznih dela legendarnog pisca horora Stivena Kinga.

King je tokom pet i po decenija duge karijere napisao preko 60 romana i 200 kratkih priča, a mnoga od tih dela doživela su filmske i TV adaptacije, što ne čudi kada se zna da kralj horora zainteresovanim filmadžijama ustupa prava na ekranizacije za samo jedan dolar.

Tokom tri dana festivala, od 24. do 26. aprila 2021, biće prikazano 25 kratkih filmova, a kompletan program možete pronaći na sajtu producentske kuće Barker Street Cinema koja je organizator ovog događaja.

Pored filmskih projekcija, tokom festivala biće emitovani i ekskluzivni intervjui pravljeni samo za ovu priliku, a organizatori najavljuju i panel diskusiju na kojoj će učešće uzeti autori prikazanih filmova.

Filmski festival Stephen King Rules Dollar Baby biće besplatno emitovan na Vimeo i Youtube kanalima, a novosti u vezi ovog događaja moguće je pratiti na Tviter nalogu manifestacije.

Programska satnica je prikazana prema pacifičkoj vremenskoj zoni koja se od srednjoevropske razlikuje za 9 sati. Za bolji prikaz, kliknite na sliku.