Objavljen treći tom Kingovog “Uporišta”

Izdavačka kuća Alnari objavila je treći i poslednji tom postapokaliptičkog horor romana “Uporište” Stivena Kinga, koji govori o stravičnoj epidemiji supergripa nakon što se smrtonosni virus nađe van tajnih laboratorija američke vojske.

 

Stiven King UPORIŠTE (3. tom)Trenutak konačnog obračuna se bliži, krug se zatvara. Preživeli okupljeni oko sila dobra i zla moraju se upustiti u presudni sukob kako bi odredili sudbinu čovečanstva.

 

U završnici jednog od najboljih i najgrandioznijih romana Stivena Kinga, sledbenici Majke Ebigejl posle njene smrti i pogibije Nika Androsa polaze na dug put pročišćenja kroz pustoš Amerike uništene virusom supergripa, naoružani samo sopstvenim strpljenjem i verom u to da zlo ne može pobediti, kako bi se suočili sa Mračnjakom u Las Vegasu.

Jasno im je da polaze u gotovo sigurnu smrt, ali isto tako i da je to jedini način da održe makar trunku nade za budućnost preživelih u Koloradu.

Četiri čoveka i jedan pas s jedne strane, a Rendal Fleg – polučovek-poludemon, majstor laži i magičnih trikova okružen preživelim zločincima i bezumnicima – s druge, moraju zauzeti poslednje uporište i u kataklizmičkom sukobu dovesti do pobede jednog od dva večito suprotstavljena principa – svetlosti i tame ljudske duše…

Roman “Uporište” je 1979. godine nominovan za nagradu World Fantasy Award. Prema njemu su rađene televizijske mini-serije i grafičke novele.

Za prevod knjige na srpski jezik bio je zadužen Goran Skrobonja.