Piter V. Bret - Sunčani rat

Objavljen treći deo “Demonskog ciklusa” Pitera V. Breta

Piter V. Bret - Sunčani rat

Laguna” je objavila “Sunčani rat”, treći roman iz popularnog serijala epske fantastike “Demonski ciklus” Pitera V. Breta.

Roman donosi nastavak priče o poslednjoj odbrani čovečanstva pred najezdom demona koji svake noći na površinu izlaze iz utrobe zemlje sejući smrt.

Ovoga puta, demoni imaju i naročiti cilj – uništenje dvojice posebnih ljudi. I jedan i drugi bi mogli postati legendarni Izbavitelj, čovek koji će, ako je verovati proročanstvu, iznova ujediniti rasute ostatke čovečanstva i povesti ih u konačni napad kako bi jednom zauvek uništili demonsku pošast.

Arlen Stog je nekada bio običan čovek, ali postao je nešto više – Iscrtani Čovek, istetoviran drevnim simbolima, toliko moćnim da se on sada može meriti sa svakim demonom.

Aman Džardir je od ratobornih krazijskih plemena stvorio vojsku za ubijanje demona i proglasio se za Šar’Damu Kaa, Izbavitelja. On nosi drevno oružje – koplje i krunu – kao svedočanstvo da mu ova titula po pravu pripada.

Ali Arlens Stog i Aman Džardir, nekada bliski prijatelji, sada su ljuti protivnici.

Piter V. Bret (1973) zahvaljujući uspešnim uvodnim romanima iz “Demonskog ciklusa” (“Noć demona” i “Pustinjsko koplje”) izrasta u jednog od najperspektivnijih savremenih pisaca epske fantastike, rame uz rame sa Patrikom Rotfusom ili Brendonom Sandersonom. Diplomirao je englesku književnost i istoriju umetnosti na univerzitetu Bafalo 1995. godine, a onda proveo više od jedne decenije u farmaceutskom izdavaštvu, pre nego što se u potpunosti posvetio pisanju i epskoj fantastici.