Sećanja na led - Stiven Erikson

Objavljen roman “Sećanja na led” Stivena Eriksona

Sećanja na led - Stiven EriksonIzdavačka kuća “Laguna” je objavila roman “Sećanja na led” – treći deo serijala epske fantastike “Malaške knjige Palih” Stivena Eriksona. Roman je za srpsko tržište objavljen u dva toma, a donosi priču koja se hronološki nadovezuje na priču iz prve knjige “Mesečevi vrtovi” i teče paralelno sa radnjom iz drugog dela “Dveri kuće mrtvih”.

Ljubitelji Eriksonovog pripovedaštva, čitajući “Sećanja na led” biće u prilici da se ponovo sretnu sa mnogim likovima iz “Mesečevih vrtova” i upoznaju obilje novih u uzbudljivoj sagi koja je svog autora svrstala u red najvećih majstora žanra epske fantastike.

Radnja romana “Sećanje na led” vodi nas u ratom izranjavan kontinent, koji je izrodio strahotno novo carstvo: Panion Domin. Poput plime kužne krvi ono se razliva po vasceloj zemlji, proždirući sve. Na njegovom putu stoji klimavo savezništvo: Vojska Jednorukog i Vranovi Spaljivači mostova udružili su se sa svojim dotadašnjim neprijateljima – snagama vojskovođe Kaladana Bruda, Anomanderom Rejkom i njegovim Tiste Andijima, kao i s Rivijima, narodom ravnice.

Ali prastari zagrobni klanovi se takođe okupljaju; T’lan Imasi su ustali iz praha. Sve sluti da nešto daleko mračnije i zlobnije preti ovom svetu. Sve je više glasina da se Sakati bog oslobodio svojih okova i da kuje užasnu osvetu.