Stiven Erikson - Kuća lanaca

Objavljen roman “Kuća Lanaca” Stivena Eriksona

Podelite sadržaj:

Stiven Erikson - Kuća lanacaIzdavačka kuća “Laguna” objavila je roman “Kuća Lanaca”, četvrti nastavak serijala epske fantastike “Malaške sage palih” kanadskog pisca Stivena Eriksona.

Radnja romana hronološki se nastavlja na događaje opisane u “Dverima kuće mrtvih”, na podkontinentu Sedam gradova. Lanac Pasa, evakuacija Malaških civila, završila se teškim gubicima kako među civilima tako i među vojnicima – a najtežu cenu platila je sedma armija i njen harizmatični lider Koltejn. Ipak, žrtvovanje njega i njegove armije dovelo je do izbavljenja velikog broja civila. Nekoliko godina kasnije, Tavore, nova caričina zapovednica stiže u poslednje malaško uporište u Sedam gradova. Pod teškim pritiskom i uz pomoć šačice veterana iz Koltejnove armije ona mora da na brzinu skupljene regrute izbrusi u borbenu silu, sposobnu da se suprostavi Ša’ikinom Vihoru.

Sa druge strane, i proročica Ša’iki pati.U njenom okruženju pletu se spletke i dovodi u opasnost sve što su pobunjenici uspeli da urade – ali nju najviše muči činjenica da je sukob sa njenom sestrom Tavore neižbežan.

Serijal “Malaška saga palih” proslavio je Stivena Eriksona i obezbedio mu mesto među najboljim piscima žanra epske fantastike. Srpsko izdanje romana “Kuća Lanaca” objavljeno je u dva toma.