Robert Džordan i Brendon Sanderson - Sećanje na svetlost

Objavljen poslednji deo Džordanovog “Točka vremena”

Robert Džordan i Brendon Sanderson - Sećanje na svetlostBeogradska izdavačka kuća “Laguna” nedavno je objavila poslednju, četrnaestu po redu knjigu serija “Točak vremena” – “Sećanje na svetlost”. Time je ova izdavačka kuća završila posao započet pre više od deceniju predstavivši u celosti jedan od najpopularnijih serijala epske fantastike. 

Serijal je, inače sada već pokojni Džordan, počeo da piše još početkom devedesetih godina, ali ga je smrt sprečila da napiše poslednju knjigu. Taj posao je, na osnovu njegovih beležaka, nastavio mladi pisac fantastike Brandon Sanderson, koji je poslednji deo podelio na tri toma (“Oluja na obzorju”, “Tornjevi ponoći” i “Sećanje na svetlost”). 

Reakcije čitalaca širom sveta na završna dela serijala su vrlo pozitivne, a pre svega se ističe da je Sanderson očuvao u potpunosti Džordanov duh i stil. 

U “Sećanju na svetlost” saga započeta pre više od dvadeset godina dostiže svoj vrhunac, konačnim obračunom glavnog protagoniste Randa al’Tora i glavnog antagoniste Mračnog. Čitav roman je u suštini jedna titanska bitka u kojoj se raspliću svi zapleti i tek nagoveštava sudbina glavnog i sporednih likova. 

Prema već ustaljenoj praksi domaćih izdavača, kada su u pitanju obimna književna dela, “Sećanje na svetlost” stiže nam podeljeno u dva dela. A oba dela mogu se nabaviti posredstvom sajta izdavača ili u prodajnim objektima knjižarskog lanca “Delfi”.