Den Braun - Poreklo

Objavljen novi roman Dena Brauna ”Poreklo”

Izdavačka kuća Solaris objavila je naučnofantastični triler Poreklo Dena Brauna, peti roman iz serijala o Robertu Langdonu.

Profesor nauke o simbolima i verske ikonografije Robert Langdon odlazi u muzej Gugenhajm u Bilbao da bi prisustvovao šokantnom otkriću koje je realizovao jedan od njegovih bivših studenata sa Harvarda, Edmond Kirš, milijarder i futurolog. Kirš tvrdi da će napraviti neverovatan naučni proboj koji će osporiti osnove ljudskog postojanja.

Naravno, sve će krenuti naopako i u frenetičnom ritmu jer će Langdon, zajedno sa elegantnom direktorkom muzeja Ambrom Vidal, rešavati tajne koje je Kirš posejao. Uz to će morati da izbegava zamke koje mu nevidljivi neprijatelj postavlja, a moguće je i da ga sama kraljevska porodica ometa u istrazi.

Paradoksalna povezanost između nauke i religije, antičke i moderne umetnosti, biće središte zavere koja se odnosi na dva pitanja: „Odakle smo?“ i „Gde idemo?“

Braunovi romani Anđeli i demoniDa Vinčijev kodInferno i Izgubljeni simbol prevedeni su na 56 različitih jezika i prodati u više od 200 miliona primeraka širom sveta.