Dejan Ognjanović - ''Zavodnik''

Novo izdanje romana ”Zavodnik” donosi dva važna dodatka

Drugo izdanje romana „Zavodnik“ Dejana Ognjanovića iz štampe izlazi krajem oktobra u izdanju Orfelin izdavaštva. Knjiga je prva u novoustanovljenoj ediciji „Gluvo doba“ u kojoj će ubuduće biti objavljivana dela domaćih autora horora.

Novo izdanje „Zavodnika“ je redigovano i dopunjeno, a sadrži i neke interesantne dodatke. Pre svega tu je priča „Crni čovek“, štampana na 37 strana.

Kako autor ističe, priča ne predstavlja integralni deo romana, ali je smeštena u istom literarnom svetu i opisuje događaje koji su prethodili onima u knjizi.

Ognjanović se nada da će ova priča ponešto ogoliti u romanu, ponešto mistifikovati, i svakako pružiti dodatne teme za razmišljanje, a u idealnom slučaju dati i povod za novo iščitavanje „Zavodnika“.

Opširan pogovor romana napisao je slavni srpski reditelj fantastike i horora Đorđe Kadijević, čije su se pohvalne reči o Ognjanovićevom „Zavodniku“, našle i na koricama novog izdanja:

„Ovaj roman najavljuje povratak iskonske, prehrišćanske, paganske, slovenske strave koja je egzistencijalna, u smislu da nije samo površno literarno efektna nego je fundamentalna“.

Treba spomenuti i da je naslovnicu ilustrovao David Tankosić, koji je uradio i ilustraciju za pregradne strane ispred svakog novog poglavlja romana.

Ovo tvrdokoričeno izdanje imaće 310 strana, a cena u redovnoj prodaji biće 1.100 dinara. Svi zainteresovani knjigu mogu naručiti u pretplati, po ceni od 800 dinara, ukoliko izvrše porudžbinu od izdavača do 22. oktobra.

Drugo izdanje „Zavodnika“ čitaocima će premijerno biti predstavljeno na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga.

Dejan Ognjanović - Zavodnik
Dejan Ognjanović – Zavodnik
Ilustracija za pregradne strane ispred poglavlja
Ilustracija za pregradne strane ispred poglavlja