Novi naslovi iz Lagune i Alnarija

Podelite sadržaj:

Domaći izdavači nam uoči ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga, kao i uoči nekoliko ranijih, pripremaju pravu lavinu novih naslova iz domena fantastike. Dve velike domaće izdavačke kuće Laguna i Alnari vać počinju da se zahuktavaju na tom planu. Laguna je nedavno objavila “Vampirsku akademiju” Rišel Mid i “Poslednju teoremu” Artura Klarka i Frederika Pola, a zatim još jedan roman iz serijala Oina Kolfera “Artemis Faul i vreme paradoksa”. Dok je Alnari nakon “Straže sumraka” čitalačkoj publici danas ponudio i knjigu Vilijama Gledstona “Dvanaesti dan”. Šta nas još očekuje od ovih izdavača videćemo uskoro, a sudeći prema najavama koje stižu iz Paladina, Tardisa, Čarobne knjige i drugih kuća, biće ovo itekako berićetna godina za sve poštovaoce SF/H/F literature.

Evo šta se na sajtovima Lagune i Alnarija kaže o novim naslovima:

 

ARTEMIS FAUL I VREME PARADOKSA
Oin Kolfer

Oin Kolfer - Vreme paradoksaArtemis se suočava sa dosad najopasnijim neprijateljem – samim sobom.

Problemi i nedaće nisu ništa novo za Artemisa Faula. Zapravo, čini se da ih on privlači kao magnet.

Trolovi ljudožderi, naoružani i veoma opasni (i da ne spominjemo visokotehnolški) vilenjaci, goblini bacači plamena – svega toga se Artemis već nagledao. Odlučio je da unapredi svoje kriminalne aktivnosti u magiju. Međutim…

Njegova majka je veoma bolesna. Artemis Faul mora da otputuje u prošlost kako bi ukrao lek iz kandži mladog kriminalnog genija… Artemisa Faula.

Baš tako. Uz pomoć kapetana Holi Šort Artemis putuje kroz vreme da bi se borio sa samim sobom.

Jedino je neizvesnost izvesna!

 

DVANAESTI DAN    
Vilijam Gledston

Vilijam Gledston - Dvanaesti danKao dečak, Maks je proveo detinjstvo u svom svetu boja i brojeva, ne progovorivši sve do šeste godine. Kada je napunio petnaest godina doživeo je kliničku smrt tokom koje je video imena dvanaest njemu nepoznatih osoba. Osam godina kasnije, Maks sreće prvu misterioznu osobu i tog trenutka pokreće se lavina događaja kojom se potvrđuje drevno proročanstvo Maja da 2012. godine počinje ili se završava život koje je čovečanstvo poznavalo tokom proteklih nekoliko hiljada godina. Maks kreće u potragu za preostalom jedanaestorkom, u potragu koja ga vodi od egzotične Bolivije i Perua, preko Meksika, Izraela i Kine, pa sve do snegom zatrpanih Himalaja i sunčane Indije i Vijetnama.

U duhu Kolibe i Celestinskog proročanstva, knjiga Dvanaesti dan zagolicaće maštu čitalaca svih generacija i odvešće ih na uzbudljivo putovanje na kojem jedan čovek pokušava da sazna da li će kraj sveta dovesti do uništenja cele planete ili preobražaja čitavog čovečanstva.