Emitor 485

Novi broj “Emitora”

Emitor 485Objavljen je novi, 485. po redu broj “Emitora”, glasila Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”.

Među koricama ovog izdanja, našle su se tri kratke priče: “S pesmom cvrčaka” Bojana Veljanova, “Reč, mač i pepeo” Gordane Radovanović i “Pesma o vili i demonu” Branislava Jankovića.

Takođe, tu su prikazi Miloša Smiljanića (antologija “U znaku vampirice”), Miloša Petrika (roman “Futurista u odstupanju ili Unezverijada” Ilije Bakića) i Tijane Tropin (roman “Okean na kraju puteljka” Nila Gejmena).

U rubrici “Flicker!” štampani su tekstovi Miloša Tomina “Almost human” i Aleksandra Janjića “This Is The End” i “Umesto kritike: 15 (mogućih) krajeva filma Gravity”.

Zastupljeno je i jedno delo devete umetnosti pod nazivom “Vidimo se” Dunje Lukavečki i Miloša Petrika, a potonje potpisani je autor i kolumne “Pacijent 23”. Treba spomenuti da je naslovnicu uradio Bojan Milojević Asterian.

Novi broj “Emitora” biće predstavljen u okviru redovne tribine Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” u ponedeljak 11. novembra (19h) u Maloj sali Doma omladine Beograda. Tom prilikom o novom izdanju govoriće urednik Miloš Cvetković.